БСП в Извор: Необходима е целева държавна политика за здравеопазването в страната

Мар 30, 2023 БУРГАС Новини Избори 0 767

30.03.2023 г.

Среща с жители на бургаското село Извор проведоха кандидатите за народни представители от листата на коалиция „БСП за България“ за 2 МИР Бургас Станимир Баев и Чанко Мирчев. Те бяха придружени от общинския лидер на социалистите в Бургас Живко Господинов. Обсъдени бяха акценти от предизборната платформа на БСП и бяха разисквани редица национални и регионални проблеми.

Присъстващите на срещата коментираха какви са възможностите за тяхното разрешаване. Хората изразиха своите очаквания за създаване на стабилно правителство след изборите и споделиха страховете си, свързани с непрестанното увеличаване на цените на стоките от първа необходимост. Те задаваха много въпроси на кандидатите за депутати и с голям интерес изслушаха отговорите им.

Като много чувствителен беше откроен въпросът за здравеопазването, като бе посочено, че в страната цели общини нямат болница, а гражданите са лишени от болнична помощ. Като други големи проблеми бяха посочени демографската криза и обезлюдяването на населените места. Подчертана бе необходимостта от целева държавна политика както за здравеопазването, така и за справянето с демографския срив, политика, много внимателно таргетирана към реалните нужди и дефицити, така че да бъде максимално ефективна и да гарантира устойчиво развитие.

По време на срещата отново бе повдигнат въпросът за навлизането на джендър идеологията в училищата и бе декларирано, че БСП ще продължи с усилията си за опазване на децата, реалната грижа за тяхната сигурност и за съхраняването на морала и традиционните ценности в българското семейство. Беше припомнено и какви социални придобивки БСП успя да постигне, след като пое ангажимент за това.

Темата за войната в Украйна също бе сред основните в дискусията, като представителите на Българската социалистическа партия заявиха твърдата си позиция за постигане на мир по дипломатичен път и стремежа си здравето и живота на българските граждани да бъдат гарантирани.

Присъстващите заявиха своята подкрепа за кандидатите на "БСП за България" и им пожелаха успех в изборния ден.

Станимир Баев, Чанко Мирчев и Живко Господинов призоваха хората да бъдат активни и да подкрепят коалицията, като гласуват с номер 1 в бюлетината.