Атанас Зафиров с жалба до ЦИК срещу членове на РИК-Хасково, присъствали на партийно мероприятие

Мар 30, 2023 ХАСКОВО Новини Избори 0 1224

30.03.2023 г.

Водачът на листата на „БСП за България” в Хасково подаде жалба до ЦИК срещу двама членове на РИК-Хасково, които са присъствали на партийно мероприятие на ПП ГЕРБ.

В жалбата си Зафиров посочва, че на снимков материал от срещата, провела се на 22.03.2023 г., се вижда как председателят на РИК-Хасково Добромир Коев Якимов и членът на РИК-Хасково Тонка Гочева Апостолова аплодират председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който изнася реч във връзка с предстоящите парламентарни избори.

Според кандидата за народен представител от „БСП за България” е недопустимо двамата да провеждат агитация – както явно, така и мълчаливо само с присъствието си, което е несъвместимо с позициите, които заемат.

„Моля да приемете, че е налице нарушение на чл.62 ал.3 от Изборния кодекс и да отстраните Добромир Коев Якимов като председател на РИК-Хасково и Тонка Гочева Апостолова като член на РИК–Хасково, като им наложите и глоби, тъй като длъжностни лица са нарушили тотално задълженията си по ИК”, обръща се към ЦИК в сигнала си Зафиров.