Александър Симов в Казанлък: Големият ни приоритет е българските граждани да живеят по-добре

30.03.2023 г.

„Големият приоритет на „БСП за България“ е българските граждани да живеят по-добре.“ Това каза кандидатът за народен представител от "БСП за България" от 25 МИР София Александър Симов, който присъства на среща с граждани  в Казанлък. В нея участваха водача на листата на социалистите в Стара Загора Георги Гьоков и кандидатите Пламен Караджов, Момчил Ненов и Стефан Стойчев.

„Харесва ми, че на тези избори БСП излезе с мотото „Да! Можем“. По време на цялата политическа криза БСП успя последователно да прокара социалните си идеи“, коментира той. Симов изрази мнение, че най-големият успех в предишния парламент с „коалиция на войната“ е, че след 42 пъти предложение БСП успя да увеличи минималната работна заплата.

„И то не само да я увеличи, а да измисли формула, по която тя да се увеличава постоянно“, подчерта той. „Живеем в такава ситуация – имаме много партии, които се карат кой е по-добър, но нямат никакви конкретни идеи, освен една – да даваме всичко, което имаме, на Украйна. Кой ще даде на българските граждани? За мен това е най-важното, за което БСП се бори“ , коментира още Александър Симов.

Той изрази мнение, че БСП е единствената партия, която мисли за българските граждани – за заплати, пенсии и социални придобивки. По думите му, въпреки инфлацията, никоя друга политическа формация не дава предложения как страната да се справи с ценовата криза. „Да не гледаме само външната политика, а да помислим как българските граждани могат да получат по-голяма сигурност за себе си и да живеят по-добре“, каза още той.

„Никой не се съмнява, че БСП има сериозна програма, разработена много задълбочено“, заяви водачът на листата на „БСП за България“ в 27-и МИР – Стара Загора и бивш социален министър Георги Гьоков. Той коментира, че освен приоритетите за страната, старозагорската листа си е поставила няколко цели, като първата от тях е свързана с комплекса „Мини Марица-изток“. Според него това е бъдещето на енергийната и  националната сигурност на страната.

 „С цялата листа, а и всички кандидати на БСП, заставаме зад комплекса. Ние сме и за чистия климат, но няма как да не защитаваме нещо, което дава прехрана на 100-150 хиляди души“, подчерта той. Гьоков каза още, че сред приоритетите е и подобряване на инфраструктурата в региона.

„Имаме само два изхода на магистралата Тракия – на Стара Загора и Чирпан, а една съвременна инфраструктура, подходяща за индустрия и бизнес, предполага много повече връзки от това“, посочи той. Георги Гьоков допълни, че друго важно за Казанлък и региона е изграждането на тунела под Шипка. „Вложили сме много средства, прекарали сме много пътища до там, сега чуваме отново, че стартът на проекта се отлага с една година, какво го налага?“, коментира той.

По думите му друг приоритет, който касае района, е защитата на розопроизводството и на маслодайната роза като символа на България. „Доколко реално или не, има заплахи от Европа, че ще се приравни розовото масло към химически продукт, което е недопустимо и ще се борим срещу това“, посочи Георги Гьоков. Той каза още, че сред приоритетите на местната листа са високотехнологичните инвестиции в региона. „Искаме инвестиции в старозагорско, но с високотехнологични съвременни производства, всичко това ни е на вниманието и ще го отстояваме в следващото Народно събрание“, категоричен бе Гьоков.

Председателят на БСП – Казанлък Пламен Караджов, който е и втори в листата за Старозагорски избирателен район, посочи, че през последните няколко месеца в Казанлък са на дневен ред няколко проблема. „Единият от тях е с една фирма, която искаше да изгради комплекс за химическо производство на формалин, срещу което граждани от няколко общини организираха протести. БСП бяхме на първа линия и доказахме, че можем да отстояваме интересите на гражданите и заедно да спрем това“, подчерта той. Караджов също коментира проблема с маслодайната роза и  поясни, че наскоро БСП също са били на първа линия заедно с други политически сили чрез приета декларация, която да се противопостави на намерението на Европейската комисия.

„Доказахме още веднъж, че можем да се борим за интересите на гражданите“, посочи той и призова избирателите да гласуват с бюлетина № 1.