Христо Проданов, БСП: Трябва да развиваме културния и исторически туризъм на България

Мар 28, 2023 РАЗГРАД Новини Избори 0 1117

За да стане това нещо – на изборите с номер 1, призова Наско Анастасов

„Привличането на чуждестранни туристи не само за летния сезон, но и за културен туризъм, е изключително важно. Трябва да се направи такава организация в региона. Ние сме златна мина. В Европа сме на трето място по културно-исторически забележителности. Затова трябва да го развием.“ Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ в 23 МИР – София Христо Проданов, който е и бивш министър на туризма. Заедно с водача в 24 МИР Георги Свиленски, посетиха Разград, където местният водач Наско Анастасов ги запозна с проблемите на областта. 

На среща с кмета на града социалистите коментираха необходимостта от спешно приемане на бюджет за 2023 г., защото, по думите им, сегашната ситуация за общините е доста тежка заради липсата на предвидимост.

Кандидатите за народни представители от БСП посетиха и Регионалния исторически музей, където се срещнаха с музейните работници. При разговор с тях местните хора изразиха надежда, че най-накрая ще бъде съставено редовно правителство. От своя страна Христо Проданов припомни действията на БСП от последните парламенти в тази посока и обърна внимание, че партията отново ще направи всичко възможно България до има редовно правителство след 2-ри април. 

„Ние ще направим всичко, което е възможно, с колкото депутати имаме. Затова е важно да сме по-голяма група, така ще имаме друго въздействие“, каза още социалистът.

Водачът на листата в Разград обърна внимание, че още една причина, поради която трябва да се приеме бюджет за тази година, е нуждата от подпомагане на културните институции в страната, включително и на музея в Разград. „За да стане това нещо – на изборите с номер 1“, призова Наско Анастасов.