Филип Попов: БСП стои зад здрави принципи, доказали тежестта си преди повече от столетие

Мар 27, 2023 ВИДИН Новини Избори 0 713

27.03.2023 г.

Кандидатите за народни представители в новия парламент от 5 МИР Видин разговаряха с привърженици на партията в гр. Брегово и село Кутово. На пазара в Брегово хората изложиха своите притеснения за безпрецедентната политическата обстановка в страната, в която българите отново са изправени пред пети пореден избор в рамките на един редовен мандат. По думите им това погубва народа, а оцеляването става все по-трудно. 

Всяка неделя търговците излизат, за да предложат собствена продукция от месо, мляко, плодове и зеленчуци. Водачът на листата Филип Попов сподели с тях, че социалистите залагат на работещи решения как да се помогне на българското земеделие, което е национален приоритет, а в годините се превръща в губещ стопански отрасъл, поради недостатъчното финансиране.

„Разработени са ясни мерки за възраждане на отрасъла - високотехнологично поливно земеделие, за да се стимулира родното производство. Възнамеряваме да създадем и държавни зеленчукови борси, които да произвеждат качествени плодове и зеленчуци, както и да развием животновъдството“, коментира пред бреговчани Филип Попов.

На срещата в село Кутово водачът на листата обсъди актуалните проблеми в България и крещящата нужда от повишаване доходите на населението в условията на висок ценови скок и  икономическа криза. Филип Попов обясни, че БСП е социално отговорна и единствената партия, която предлага таван на цените на хранителните стоки от първа необходимост, докато ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС настояват за рязане на социални придобивки, за да се постигне 3% бюджетен дефицит и България да влезе в Еврозоната.

„Страната ни не е готова за тази сериозна стъпка, не и точно сега“, коментира още Попов и припомни двете каузи, които социалистите ревностно защитават – история, идентичност, национална памет и запазване на патриархалното българско семейство – с майка и баща. „Абсурдно звучи „родител-1“ и „родител-2“, камо ли в него да се отглежда трети социален пол, различен от мъжки и женски“, допълни Филип Попов. 

Кандидат – депутатската листа се срещна и с жители на  община Белоградчик – в малките населени места -  селата Салаш и Рабиша. Стана ясно, че в граничното планинско селце, което се намира само на 4 км. от границата ни със Сърбия, където се провежда и най-големият традиционен Международен събор на Балканите - „Кадъ боаз“, редовен транспорт липсва.

„Да! Можем – нашата кауза е България! Гласувайте с номер 1 в бюлетината следващата неделя - за вас, за вашите деца, за идните поколения!“, призова за подкрепа на парламентарния вот Филип Попов.