Социалистите в Павликени със заявка за водещо място на изборите в неделя

27.03.2023 г.

Социалистите в Павликени направиха заявка за водещо място в общината на втори април с листата на „БСП за България“. Местната организация подкрепи кандидатите за народни представители, а водачът Кристиан Вигенин благодари на всички за приноса и желанието в Народното събрание да има силна социалистическа партия.

„Много партии обещават всичко на всички, но ги виждаме основно по телевизията и във Фейсбук, а не на място, както БСП. Обещават всичко, а когато влязат в Народното събрание забравят какво са обещавали. И започват да водят политика, незнайно в чий интерес. Понякога външен, понякога на голямата олигархия в България, а най-често в своя лична полза, защото нямат усещането, че са изпратени от конкретни хора да свършат конкретно нещо. Те знаят, че в края на Народното събрание няма да дойдат при вас отново и да се отчетат“, заяви Кристиан Вигенин.

Областният лидер на социалистите Мариана Бояджиева подчерта, че БСП има много победи в Павликени, които се дължат на последователна политика и отстояване на принципите на социалистическата партия.

„Всичко, което можем да направим заедно и с общи усилия- ще го осъществим. БСП беше инициатор за вземане на решения за подпомагане на младите семейства и децата, за повишаване на доходите на хората, имащи нужда от подкрепа от държавата. Тази политика ще продължи, ако направим всичко възможно да имаме повече гласове. Всички тези неща са невъзможни без силна социалистическа партия в Народното събрание“, каза Мариана Бояджиева.

Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов подчерта, че страната трябва час по-скоро да има правителство и работещ парламент, а по думите му БСП винаги е проявявала държавническо мислене при участие в управлението.

„Но най-важното и най-неотложното е спешното провеждане на държавна политика за решаване на проблема във водния сектор. От ден на ден все повече населени места остават без вода. Мащабен проблем, който не е по силите на нито един кмет на населено място. Той трябва спешно да се реши на централно ниво. Искаме децентрализация на местната власт и Народното събрание да заложи на професионализъм, а не на популизъм. Не обръщайте внимание на новите месии. Аз искам да попитам, можем ли да подкрепи социалната идея? Да, можем! Можем ли да допринесем за развитието на България? Да, можем!, Можем ли за пореден път да направим БСП водеща сила в община Павликени? Да, можем“, каза инж. Манолов.

Зад думите му застана и председателя на БСП в Павликени и председател на градския Общински съвет Христо Кавалски. По думите му в политиката е имало много месии, които са обещавали, но не са изпълнявали ангажиментите си. Затова той призова всички да заложат на хората в листата с номер 1.

„Ние оставаме тук, здраво стъпили на земята и всеки ден ще научаваме нови и нови уроци, които ще прилагаме, за да може нашият живот тук, в нашата община и нашия регион да става все по-хубав“, заяви Христо Кавалски.

Своето вълнение изрази и местния кандидат от листата Георги Филипов. Той си спомни, че за пръв път е стъпил в залата на читалището, когато е бил едва 7-годишен, с което беше категоричен, че ще работи за подобряване на живота в Павликени и населените места.

„Павликени е имало народни представители и заслужава да има друг народен представител. Вие сте хората, които сте важни. За вас работим и ще работим в бъдеще, подкрепете силната програма на БСП“, обърна се към всички Георги Филипов.

А кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев беше категоричен, че хората искат работа и справедливост.

„Трябва да покажем, че именно ние сме хората, които създават работа и ще търсим справедливост за онези, които докараха държавата до това положение. Защото обикновените хора не докараха България до просешка тояга. Направиха го тези, които управляваха много години. Няма нито един, който да е понесъл тази отговорност“, каза инж. Пламен Чернев.

Срещата в Павликени завърши с концерт на неповторимата Маргарита Хранова, която също пожела успех на листата с номер 1 в бюлетината. По-рано през деня Кристиан Вигенин и кандидатите за народни представители от листата се срещнаха с работници от предприятието за декоративна растителност „Розекс“ в село Михалци, а след това посетиха Общинския приют за бездомни кучета и останаха впечатлени от добрата работа там.