Кристиан Вигенин в Сухиндол: Трябва да се помага на малките общини в България, а не да се закриват

27.03.2023 г.

„Държавата трябва да помага на малките общини, а не да се върви към тяхното сливане или закриване.“ Това заяви при среща с граждани в Сухиндол водачът на листата на „БСП за България“ в 4-ти МИР Велико Търново Кристиан Вигенин. По думите му запазването на общинските центрове гарантира развитието на малките населени места.

„Ако общинският център е някъде другаде, хората веднага ще бъдат забравени. Сега има живот, възможности за реализиране на проекти. Освен това, винаги си личи, когато кметът е социалист, вниманието се насочва към хората и подобряването на техния живот. Това е част от стратегията на БСП за запазване на малките населени места, да се подкрепят, въпреки незаинтересоваността на централната власт“, каза още Вигенин.

Думите му потвърди и кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев, който сподели, че е особено важно след изборите да се сформира кабинет. Според него без действащо правителство общините не могат да приемат бюджет за годината и няма как да  изпълняват напълно своите ангажименти към хората. Въпреки това, благодарение на цялата администрация, в общинския център и населените места продължава изграждането на инфраструктура.

„В момента в Бяла река подменяме водопровод за 1,6 млн. лв., направихме отводнително дере в Красно Градище, ремонтирахме покрива на училището, на детската градина, предстои ремонт на втората сграда на училището, четири улици в момента се обновяват, слагаме канализация и подменяме водопровод. Пътят, който свързва Крамолин, Коевци, Сухиндол и Павликени тази година ще бъде ремонтиран“, сподели инж. Пламен Чернев, който връчи на Кристиан Вигенин почетния плакет на общината.

Областният председател Мариана Бояджиева подкрепи листата с опитни и млади кандидати. Тя подчерта, че е от изключителна важност БСП да има по-добър резултат, което ще допринесе за повече разрешени проблеми в държавата.

„За да може България и българския народ да има защитник на обикновените хора в лицето на една силна БСП. Защото без лява партия няма как да съществува и политическия живот и да имаме резултати, които очакваме в грижата за хората“, каза Мариана Бояджиева.

Освен водача на листата в Сухиндол бяха и кандидатите за народни представители Цвета Галунова, Георги Филипов и Петко Прокопов. Заедно с Кристиан Вигенин те се срещнаха с ръководството на винпрома „Ловико“ и разгледаха музея на една от най-старите винарни в България, чийто основател Марко Вачков създава първата лозаро-винарка кооперация на Балканския полуостров.

„БСП за България“ е номер 1 в бюлетината!