Кюстендилци на Бузлуджа

  Въпреки забраните младите в БСП запалиха звездата на паметника на връх Бузлуджа, а от там стартира и кампанията им „Предай  звезда нататък"

 

Въпреки забраните младите в БСП запалиха звездата на паметника на връх Бузлуджа, а от там стартира и кампанията им „Предай  звезда нататък". Късно в петък вечерта звездата на Чинията светна, а лъч освети историческата поляна под върха, на която се бяха събрали млади социалисти . Според младежите лъчът се виждал на 60 км от върха Целта на младите е да запалят и други младежи за социалистическата идея и да я "предадат нататък". Палатков лагер с младежи от цялата страна беше обкръжил поляната. Кандидатът за кмет на столетницата в Кюстендил беше неотлъчно до представителите на младото поколение в БСП, както на младежкия хепънинг в петък вечерта, така и на вечерята край лагерния огън.

Над 50 хил. души се събраха на Историческата поляна под връх Бузлуджа на ежегодния събор на БСП. Тази година партията чества 120-тата си годишнина. Нито лошото време, нито дъжда спря социалистите от цялата страна до участват в честванията.

Съборът бе под мотото: „120 години- съвременници на бъдещето". 

„Очакват ни може би най- тежките избори за кметове и президент, които съвременна България е виждала. Срещу нашите хора ще се хвърли целият ресурс на държавата на ГЕРБ. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. От Бузлуджа той призова симпатизантите и членовете на партията, българските граждани да подкрепят кандидата за президента на Левицата Ивайло Калфин, който е носител на техния идеал и може да може да върне социалния и демократичен характер на нашата република. Не сцената бяха и кандидати за кметове на над 100 града в България.

Кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев определи предстоящите избори за местна власт и държавен глава като „свещена война за вземането на България обратно и връщането й на хората". „Заради вас, аз ще взема София", закани се Кадиев.