По инициатива на Петър Кънев патриоти и родолюбци посетиха "Петрова нива" в навечерието на Деня на Тракия

Мар 25, 2023 БУРГАС Новини Избори 0 569

25.03.2023 г.

Водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в Бургас инж. Петър Кънев и областният председател на БСП-Бургас Стойко Танков, участваха в посещение на историческата местност "Петрова нива" в Странджа в навечерието на Деня на Тракия – празник на тракийските българи. Посещението беше инициирано от инж. Кънев и от българския лекар проф. Иван Гаврилов. На мястото дойдоха много гости, дарители и общественици, които заедно поднесоха венци и цветя на паметника, издигнат за да напомня за важна част от българската история. 

Придружени от кмета на Община Малко Търново Илиян Янчев, председателят на Тракийско дружество „Дико Джелебов“ Георги Бъклев и от ръководителя на програмно-координационния център за научни изследвания „Екопан“ д-р Стефан Пейков, присъстващите посетиха църквата "Света Петка", разгледаха музейната експозиция и се запознаха с богатата колекция от копия на карти, сред които е изложена и първата карта на Тракия.

"Посещението на "Петрова нива" по повод Деня на Тракия се прави ежегодно и в него винаги се включват група ентусиасти от различни организации, които са преди всичко патриоти и родолюбци" , коментираха участници в събитието.