Гьоков: Устойчива политика за поддържане качеството на въздуха и подобряването на водния ресурс са сред нашите приоритети

Жители от павелбанска община благодариха на Георги Гьоков за подкрепата

„Благодарим за разбирането, съдействието и подадената ръка да популяризираме проблема в парламента, което ни даде възможност да изградим  защита  за  качеството на въздуха и водите  в  Розовата долина.“  С тези думи се обърнаха  жители от павелбанските села към Георги Гьоков на предизборна среща за подкрепата  му по казуса с инвестиционното намерение на „Кастамону“ за изграждане на система за производство на формалин, което преди дни бе отменено, заради административни нарушения.

„Така се отстояват граждански позиции – с активност, вашата обществена енергия  успя да увлече достатъчно екоподдръжници и да постигне целите си“, обърна се Гьоков към присъстващите, които благодариха и на кмета на Долно Сахране Димитър Димитров, изразил тревогата и притеснението на жителите  още на общественото обсъждане, обявено почти “тихомълком”.

„Устойчива политика за поддържане качеството на въздуха в България и опазване и подобряване състоянието на водния ресурс са сред нашите приоритети“, каза кандидатът за народен представител Георги Гьоков. По думите му БСП са за изграждане на пречиствателни станции, канализационна инфраструктура за населените места и разширяване на системата за контрол на качеството на атмосферния въздух в 100-те населени места с най-много жители и всички национални курорти.

Той представи обещанията и реализираното в сферата на социалната политика на коалицията и увери, че записаното в програмата ще преодолее неравенствата и е за закрила на най-уязвимите хора, за подкрепа на младите семейства и увеличение на пенсиите за достойни и спокойни старини.

“Да, можем и доказахме какво означава лява партия в управлението и в парламента – безплатни детски градини и учебници, повишено майчинство, детски, ваучери за храна, минимална заплата, увеличени доходи, които на фона на настоящата инфлация  не се забелязват. Искаме таван на цени на храни от малката потребителска кошница. Има таван в Гърция, Унгария, Испания и др. Необходима е реформа в образованието, ние сме за референдума: народът да каже иска ли джендър образование за децата си. Настояваме за промени и в здравеопазването, с държавен ангажимент за достъп до здравна помощ на всеки български гражданин, увеличаване и задържане в страната на медицинските кадри, премахване статута на търговски дружества на държавните и общинските болници“, представи  бившият социален министър предизборната платформа на „БСП за България“ и призова да се гласува с номер 1 в бюлетината.