Нинова: Политиката за повишаване на доходите трябва да продължи

Мар 15, 2023 Новини БСП 0 435

Движението на ветераните в БСП подкрепя политиките, провеждани от партията

Лидерът на БСП Корнелия Нинова проведе среща с Движението на ветераните в партията. Тя им благодари за дългогодишната работа и ги призова за мобилизация на структурите по места. Председателят на партията обърна внимание за важността и необходимостта българите да излязат и да гласуват, за да има висока избирателна активност. „От това зависи бъдещето на всеки един от нас“, заяви тя.

„Най-важните въпроси пред нас са високите цени, инфлацията, ниските доходи, бедността и неравенствата, войната в Украйна, опазване на християнските семейни ценности и защита на децата“, каза още Нинова.

По думите ѝ ГЕРБ, ПП и ДБ са партии, които са привърженици както на войната, така и на джендър идеологията, а БСП е тяхната алтернатива. „Ние сме против джендър идеологията, за неутралитет във войната и за мир. Също така за активна роля на държавата в икономиката”, посочи тя.

Акцент бе поставен и върху темата с доходите на хората и високите цени: „Трябва да продължим политиката за повишаване на доходите и за борба с високите цени. Ние предлагаме бързо решение, а именно за три месеца да бъде наложен таван на цените на стоките от малката потребителска кошница“, обясни Нинова и изрази мнение, че докато президентът и служебният кабинет само наблюдават инфлацията, хората ще умрат от глад.

От Движението на ветераните подкрепиха провежданите политики от ръководството на БСП и изразиха пълна готовност и мобилизация за изборите на 2-ри април.