Жените-социалистки: Вотът на недоверие към кабинета на ГЕРБ трябва да отразява реалните обществени проблеми

Юни 05, 2011 Новини БСП 0 1422

  Вотът на недоверие към кабинета на ГЕРБ трябва да отразява реалните обществени проблеми

 

Вотът на недоверие към кабинета на ГЕРБ трябва да отразява реалните обществени проблеми. Около тази позиция се обединиха жените-социалистки, които участваха в семинар във Велико Търново на тема „Жените в кампания Избори 2011 г". Форумът се организира от „Обединението на жените-социалистки за паритет и солидарност" в БСП, съвместно с фондация „Фридрих - Еберт".

Жените-социалистки изразиха подкрепата си за подготвяния от Коалиция за България вот на недоверие. Според тях най- сериозни са проблемите в социално-икономическата сфера и в сектора сигурност. Социалистките изтъкнаха неспособността на правителството да се справи с кризата в страната. Заедно с това според тях все по-видими са полицейщината в държавата, употребата на МВР за политически цели и нарушаването на права на гражданите.

Жените-социалистки бяха категорични, че не трябва да се позволява на ГЕРБ да обсеби цялата власт. Според тях изборите ще бъдат много важни за бъдещето на младите хора в България. Социалистките поставиха въпроса за промените в изборното законодателство. Те изтъкнаха, че посланията, които излъчва БСП в предизборната кампания са от изключително значение, както и работата с женски целеви групи. „Спечелването на изборите е нашата цел", заключиха жените-социалистки.

В семинара участваха общински съветници от областите Велико Търново и Габрово, кметове, областните ръководства на клубовете на обединението, жени-социалистки от същите области, председателят на Областния и на общински съвет на БСП Велико Търново Мариана Бояджиева, както и областните координаторки на обединението.