Борислав Гуцанов: Две са основните цели на БСП - мир и грижа за хората

Окт 15, 2022 Новини БСП в медиите 0 427

15.10.2022 г.

Днес в ефира на Радио Варна избраният за народен представител в 48-то Народно събрание Борислав Гуцанов коментира важните за България проблеми, чиито решения българските политици дължат незабавно.

“Две са основните цели на БСП: Постигане на траен мир и да няма хора, които да умират /в пряк и преносен смисъл/ от студ и глад.

Не сме били по-близо до сериозен военен конфликт, отколкото сме сега. Войната е на 250 км. от нас и затова мирът е особено важен именно за нас българите, в пълното съзнание, че главното условие той да стане възможен е установяването на примирие между САЩ и Русия”, обяви Гуцанов.

“Силно се надявам на срещата в понеделник, която БСП инициира, да поставим на масата реалните и важни за всеки българин въпроси – бюджетната рамка за догодина, незабавно налагане на таван на цените на ток, вода, газ и парно, за да презимуваме спокойно, и условия за работеща икономика. Тези отговори дължим като български политици на българските граждани. С тях ще изпратим дилетанщината от последните дни по темата кой посланик да бъде на откриването на 28-ия парламент където и е мястото - в миналото”, коментира избраният за народен представител.

По думите му редовен кабинет е изключително необходим, за да изведе страната ни от паузата, в която се намира в момента. „ГЕРБ, заедно с партньорите си – „Възраждане“ и ДПС, с които свалиха предходното работещо правителство, дължи на гражданите сериозен опит да състави кабинет и да преведе страната през иглените уши на кризите“, категоричен бе Гуцанов.

„Опитът на прокуратурата да се меси във вътрешнопартийния живот на БСП е скандален. Работа на тази институция е да разследва изчезналите само през последната година 7,8 млрд лв през инхаус процедурите на ГЕРБ и пияните и дрогирани шофьори, които сеят смърт по пътищата на страната“, призова той.

„4 са основните причини за загубата на гласове за БСП: Купеният вот, който е в размер на скандалните 25%, компроматната война на служебния кабинет спрямо БСП, колебливото ни говорене по безспорните ни достижения – безплатни детски градини и ясли, повишените пенсии и добрите условия за бизнеса, липсата на единство вътре в БСП, което уверен съм ще постигнем още на конгреса през февруари и ще излезем от него по-силни и обединени“, заяви организационният секретар на БСП.