Корнелия Нинова: Ще продължим да бъдем социално-икономическия щит на българския народ

Сеп 30, 2022 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1299

За социална, сигурна, стабилна, правова, справедлива и просперираща България - гласувайте с номер 28 на 2-ри октомври

“В понеделник ни чака вземане на важни и държавнически решения. Народът ще реши на кого да повери отговорността да управлява. Ние миналата година се справихме и взехме ключови решения. Замразихме цената на тока за домакинствата. Подкрепихме фирмите за цената на тока, през тези месеци ние бяхме стабилните, ние бяхме социалния стълб, ние бяхме защитата на бедните, на пенсионерите, на младите.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на закриване на предизборната кампания на левицата в Пловдив.   

Тя благодари на хилядите социалисти, симпатизанти, областни организации за неуморната работа през изминалия месец.  

"Благодарение на БСП всяко българското семейство усети подкрепата на държавата - увеличено майчинство, безплатни детски градини. Ние застанахме до работниците, увеличихме минималната заплата и ваучерите за храна, увеличихме пенсиите. Това бяхме ние в правителството. Искаме да продължим да сме социално-икономическия щит в кризата," каза още Корнелия Нинова.  

Лидерът на БСП подчерта, че инфлацията и ниските доходи са първа грижа на левицата. “Ще внесем предложение за таван на цените. Ще настояваме да се изземат от свръхпечалбите от енергийните дружества. Ние ще върнем детските градини, училищата и читалищата на регулирания пазар. Ще увеличим вдовишките надбавки. Ще осигурим на децата безплатни учебници и на възрастните безплатни лекарства.  Който се опитва да реже разходи и да вдига данъци, ще срещне най-твърдия отпор на БСП и нашата парламентарна група", категорична бе Корнелия Нинова.  

"Ние сме стабилни, диалогични сме, мъдри и национално отговорни. Ще се водим от националния интерес и от интереса на всяко българско семейство. Това сме ние БСП", заяви още Нинова и призова: “За социална, сигурна, стабилна, правова, справедлива и просперираща България - гласувайте на 2-ри с номер 28 в интегралната бюлетина.”