Огнян Стоянов вече 20 години се бори с корупцията на всички нива

Ниските доходи и намаляващото население са най-сериозните проблеми на областта, категоричен е третият в листата на “БСП за България”  за Велико Търново

Битката с корупцията е най-важната, която трябва да доведем докрай. Това е каузата, зад която застава Огнян Стоянов - кандидат за народен представител в 4 МИР – Велико Търново, издигнат от “БСП за България”. Самият той е в първите редици на тази битка вече 20 години, от деня, когато за първи път е избран за общински съветник в Горна Оряховица. 

Нереалната сума, изхарчена за благоустрояването на парка “Детски кът” в Горна Оряховица, фалшивите къщи за гости, построени с европейски пари, санирането на панелките, осигурило стабилен доход на корумпирани чиновници,  са само част от сигналите, които Огнян Стоянов подава до прокуратурата. По някои от тях още текат досъдебни производства, други, обаче, са потънали в необятните дебри на прокуратурата.

Сред важните му битки със задкулисието е и спирането на проекта за жилища за маргинализирани групи в Горна Оряховица.

Като заместник-областен управител през тази година обжалва решението на РИОСВ-Велико Търново, което допуска изграждане на завод за преработка на боклук в района на Павликени без  екологична оценка. Изпраща и сигнал до Изпълнителната агенция по околната среда и водите, че са необходими по-строги мерки срещу вредните емисии, които “Кроношпан” изхвърля в атмосферата”.

“Битката с корупцията трябва да бъде един много осъзнат и целенасочен процес, в който да участват не само магистрати и политици, а цялото общество”, категоричен е Стоянов.

Според него всички ние трябва да сме активни в борбата с корупцията, защото нейните “антигерои” разчитат именно на нашето безразличие.  “Когато си затваряме очите, тези хора стават още по-нагли и създават усещането, че са недосегаеми”, обяснява той. Убеден е, че сред първите закони, които ще гласува 48-ото НС, ще са тези за контрол на правомощията на главния прокурор, за реформа в съдебната система и срещу бездействието на разследващите органи по места. За да не събират прах сигналите за корупция и да не се страхуват хората да свидетелстват.

Огнян Стоянов е финансист със 17 години опит в банковия сектор. Основата му кауза, за която ще се бори като народен представител, е привличането на инвестиции в областта. Само така ще се решат най-големите проблеми на хората тук - мизерните доходи и непрекъснато намаляващото население в трудоспособна възраст.

За вота на 2-и октомври е кандидат за депутат в 48-ото Народно събрание. Той е с преференция 103 в листата на “БСП за България”