Очаквам вълна от млади експерти в кампанията

Очаквам вълна от млади експерти в кампанията -каза на провелата се в Хасково двудневна работна регионална среща Явор Гечев - председател на МО вБСП

Очаквам вълна от млади експерти в кампанията -каза на провелата се в Хасково двудневна работна регионална среща Явор Гечев - председател на МО вБСП. Регионална среща на областните съвети на Младежкото обединение в БСП от области Бургас, Сливен, Ямбол и Хасково се проведе на 14 и 15 май в Хасково. Гости на срещата бяха Явор Гечев –председател на МО в БСП, Трендафил Величков – зам.председател организационна дейност, Гергана Алексова – член на оперативното бюро на Национален съвет на МО в БСП и на Национален съвет на БСП,председател на градски съвет на МО - София,член на ИБ на градски съвет на БСП- София, общински съветник, Христо Панайотов - член на оперативното бюро на Национален съвет на МО на БСП и координатор за югоизточен регион .

Кампанията  „Бяла книга на местното самоуправление” беше основната тема дискутирана по време на срещата.Кампанията предвижда на преден план да бъдат изведени конкретните проблеми на всяка община и младите хора да предложат своите решения.Целта е да се правят реални политики от млади за млади.Бяха споделени добри практики и идеи.

Участието на младите социалисти в кампанията за избори 2011 и тяхната активност също бе част от дискутираните въпроси.

”МО ще бъде авангарда на тази кампания, убедени сме , че има какво да покажем, има достатъчно подготвени млади хора , които да се включат с експертно мнение и да предлагат работещи механизми и политики.”- каза Явор Гечев.

 „От две седмици обикаляме активно по страната и правим срещи с членове на МО и това което виждаме няма как да не ни радва.В партията има тенденция за подмладяване, увеличават се членовете на обединението.Положителна е нагласата и разбирането повече младежи да бъдат номинирани за участие в изборите както като номинации за съветници, така и като номинации за кметове на общини и кметства” – споделиха Трендафил Величков и Явор Гечев.”Ние не искаме участие в номинации на всяка цена, това не е самоцел на МО”, каза още Гечев и припомни решение от заседанието на НС на МО. Стана ясно , че при номинациите ще се разчита на хора с експертни качества.