Георги Ангелов, БСП: Хората с ниски доходи са наш основен приоритет

Сеп 08, 2022 Новини Избори 0 1075

Най-важно е да имаме една по-справедлива България с високи доходи

„С голяма част от Младежкото обединение в БСП бяхме в засегнатите села в Карловско. Хората там ни казват, че имат нужда от основни храни, вода и като цяло от съпричастност. Някои от тях заявиха, че се усеща липса от страна на държавата.“ Това заяви членът на НС на БСП и втори в листата на 23 МИР София Георги Ангелов в ефира BG on AIR.

Той коментира, че част от гражданите в пострадалите региони са се обърнали към представителите на левицата със сигнали за незаконна сеч, която според тях е част от причините, които доведоха до бедствието в региона. „Този проблем е трупан години наред, но е важно и да има гражданско общество, което да сигнализира, както и редовен кабинет, който да решава проблемите“, допълни социалистът.

„Призоваваме хората да излязат и на 2 октомври да гласуват със сърце и разум. Защото се видя, че през последните 7 месеца разум носеше предимно БСП. Вярваме, че при съставяне на ново правителство бихме могли да продължим това, което започнахме. Именно стабилни доходи, да продължим увеличението на майчинските. Имаме и идея от МО, която разбира се е подкрепена от партията – младежите до 26 годишна възраст да бъдат освободени от данък върху общия доход. Обсъждаме с младежите и нисколихвени ипотечни кредити за млади семейства за покупка на първо жилище, както и данъчни гаранции“, обобщи той за предстоящите избори и предложенията на младите социалисти.

„Оставихме близо 1.5 млрд. лева излишък в бюджета. Хората с ниски доходи са наш приоритет и решение ще се намери, а осигуряването на повече пари може да се случи с по-добра събираемост. Успяхме да увеличим всички пенсии, защото пенсионерите са наистина най-засегнати от кризата. Всичко друго трябва да остане назад, защото най-важно е да имаме една по-справедлива България с високи доходи. БСП винаги играе за победа и аз вярвам, че ще имаме правителство след изборите“, каза в заключение Георги Ангелов и подчерта, че ГЕРБ и ДПС са разделителна линия за социалистите.