Ирена Анастасова, БСП: Ще разговаряме с ПП, ДБ и ИТН, тъй като с тях, макар някои допуснати грешки, направихме добри неща

Юли 14, 2022 Новини БСП в медиите 0 595

14.07.2022 г.

"Ако президентът Радев прецени да връчи мандата на БСП, ние сме готови да го приемем. И в предишните преговори, когато имахме връчен трети мандат през 2020 г., подходихме много отговорно и диалогично, с разговор за политики." Това заяви заместник-председателят на БСП и секретар на ПГ "БСП за България" Ирена Анастасова в предаването "На фокус" по Nova News.

"Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Има такъв народ" - с тях ще седнем на масата за преговори, тъй като с тези политически партии, макар някои допуснати грешки, липса на добра координация и комуникация, ние направихме добри неща и преведохме страната през сериозни кризи. А това, което ни чака е не по-малко сериозно", каза още по темата Анастасова.

"България трябва да води разговори с всички доставчици, така че да има гарантирани суровини и те да се внасят в страната на възможно най-ниска цена. Така че ние не изключваме "Газпром". Надявам се в разговорите нашите партньори да разберат, че в случая са по-важни интересите на България и ние да имаме гарантирани регулярни доставки на възможно най-ниски цени, независимо дали те идват от "Газпром", или от някъде другаде", категорична бе тя.

Ирена Анастасова изтъкна, че БСП продължава да счита, че не се прави така по отношение на изгонените руски дипломати. "Ако е имало подозрения, че някой е действал срещу националната сигурност на България и той не е дипломат, то той е трябвало да  бъде предаден на съответните органи в България. Тъй като това не се случва, а има много не дипломати сред изгонените 70 човека, този ход буди обосновано съмнение", отбеляза тя.

Заместник-председателят на БСП подчерта:"Оттук нататък ще сме категорични - да, когато някой си позволява с действията си да застраши националната сигурност и националния суверенитет на страната ни, ако той е дипломат, да бъде отзоваван, но ако не е, да отиде при съответните органи в България."