Борислав Гуцанов, БСП: Ще положим всички усилия за обединяване в полза на България, ако ни бъде връчен мандат

Юли 14, 2022 Новини БСП в медиите 0 540

Според социалиста най-добрите решения се намират при стабилно управление

„Диалог, дипломация и държавническо мислене трябва да са водещи в следващите 10-ина дни, за да дадем шанс на страната ни за стабилно управление, а не да я хвърлим в избори по време на тежките кризи, през които цяла Европа преминава. Това е моето категорично убеждение и смятам, че имаме реален шанс да го постигнем.“ Това заяви организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов в ефира на БСТВ.

„Такава заявка разчитам и в анонса на президента за преговори с всички политически сили, преди да връчи третия мандат за съставяне на правителство“, каза още Гуцанов за перспективите пред предстоящото връчване на третия мандат.

По думите му има огромно значение и в кого ще попадне този трети мандат. „Ако дойде в БСП, нямам съмнение, че ще бъдат положени всички усилия за обединяване на усилията в полза на страната и шансът да се стигне до правителство е много сериозен“, обясни народният представител за намеренията на левицата.

„Ние в БСП сме категорични, че при стабилно управление се намират най-добрите решения - както за икономиката и бизнеса, така и за гражданите“, добави Гуцанов и подчерта, че Евростат официално е обявил, че в момента българската икономика е №1 в ЕС с 33% ръст.

Според него без работещо правителство и парламент рискуваме да загубим 4 млрд. по Плана за възстановяване, заради 22-та закона, които трябва да бъдат приети. „Приоритет е и проблемът с газовите доставки, който трябва да бъде решен без забавяне“, допълни организационният секретар на БСП.

В заключение Борислав Гуцанов каза, че отиваме на избори, ако не постигнем съгласие, а БСП по никакъв начин не се страхува от това. „Ние показахме, че знаем как да отстояваме поетите ангажименти. Никога, от 1989 г. насам, не е било 30% от държавния бюджет да бъдат за социални плащания. За 6 месеца пенсиите бяха повишени с 20%. Детските градини и ясли са безплатни, а необлагаемият минимум за младите семейства се повиши от 4500 на 6000 лв. Само последните две мерки оставят по 200 лв. месечно повече в бюджетите на младите семейства с две деца. Всичко това са факти и те са ясни и еднозначни не само за нашите избиратели, а вярвам, и за всички българи“, завърши той.