Иван Ченчев: Каква партия е БСП се видя ясно по извоюваните социални мерки

Юли 13, 2022 Новини БСП в медиите 0 889

13.07.2022 г.

„Безплатни детски ясли и градини, помощ за младите семейства, подкрепа за бизнеса, увеличение на пенсиите – това е идентичността на БСП. И това се видя ясно. Социалните мерки, свършената работа при участието ни в управлението са идентичността на БСП, не дебати на теория дали БСП да е в управлението или не. Защото има ли българин, който да не иска безплатни учебници от 1 до 12 клас? А безплатните лекарства за деца до 14 години? Това щеше да се случи. И ще се случи при участие на БСП в управлението“. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на БСП и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев в предаването „Лява политика“ на БСТВ.

По думите му в рамките на тези шест месеца е направена сериозна програма с мерки в подкрепа на българските граждани, макар  от диаметрално противоположни партии. „Именно по този начин трябва да се случи следващото правителство – редовно, в рамките на този парламент. На базата на политики“, категоричен бе Иван Ченчев.

„Работещ парламент трябва да има. Заради това, че до нас се водят военни действия. Заради Плана за възстановяване и развитие. Заради всички форсмажорни обстоятелства, които могат да възникнат във времената на няколко кризи, обхванали не само България, но и Европа и света“, каза още зам.-председателят на парламентарната група на БСП.