Крум Дончев: Време е за заемане на обща национално отговорна позиция

Юли 12, 2022 Новини БСП в медиите 0 955

12.07.2022 г.

Най-новата ни политическата история бе белязана от непрекъснато задълбочаваща се парламентарна нестабилност. Преминахме през редица последователни избори, а сега сме на прага на поредните. Политически анализатори предвещават ръст в резултата на БСП при следващ вот и в тази връзка партийният интерес би бил да отидем веднага на предсрочни избори.

Но БСП доказа, че е диалогична и конструктивна партия, партия, която подхожда коректно към коалиционните си партньори, а и най-вече към българските граждани.

Социално-икономическите политики на левицата намериха място в коалиционното споразумение и по-важното - реализация през бюджета и неговата актуализация. Но за да продължим да следваме линията на икономическо възстановяване, най-добрият вариант ще е да се избере подход на обединение за национални каузи.

Време е за заемане на обща национално отговорна позиция. Позиция към обединение по приоритети, за да може страната ни да се изведе от сложното състояние, в което се намира.

Склонен съм да допусна, че нови избори биха довели до малко по-различни парламентарни нюанси, но не и до съществени политически промени.

Затова призивът е за провеждане на задълбочени преговори по същество с връчването на третия мандат.

А ако БСП се окаже мандатоносител в рамките на настоящия парламент, ще постъпи отговорно и ще покани официално останалите партии от коалицията на масата за преговори.