Иван Ченчев: Според социологията БСП покачва своя резултат, защото защитаваме обещаните политики

Юли 07, 2022 Новини БСП в медиите 0 876

Президентът е свалил доверието в себе си заради яростните критики срещу кабинета

“Противно на всички схващания дори и този парламент може да работи под напрежение и бързо да приема това, което трябва. В случая става дума за над 40 закона конкретно разписани със срокове в една много ясна и стегната програма. Със сигурност парламента трябва да работи, защото изборите не са вариант. И това не е от страх да ходим на избори, а защото всички българи усещат кризите, които са ни застигнали.” Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев в ефира на Euro News и подчерта, че наличието на кабинет е най-важното условие за изпълнение на програмата.

„Като социалист съм доволен от това, че партньорите ни се съгласиха нашите основни приоритети. Освен безплатните учебници от 1 до 12 клас ние искаме и безплатни лекарства за деца до 14 годишна възраст”, допълни Ченчев за управленските приоритети на социалистите и подчерта като плюс на управленската програма това, че по повечето от законите вече е работени, а някои от тях са минали през комисии, което улеснява целия процес.

По думите му днес социалистите на заседанието на своя Национален съвет ще информират колективния си орган за постигнатото. „Важни теми в разговорите до момента бяха именно хоризонталните политики по сектори и предстои един кабинет, който да стабилизира държавата”, каза още народният представител от БСП.

„Без съмнение Корнелия Нинова да остане вицепремиер и министър на икономиката и индустрията. Най-важното е, че тя е успешен икономически министър и вицепремиер, а между другото вота на недоверие, който свали кабинета беше с мотиви за икономика, което е нелогично на фона на всичко, което се случва”, категоричен бе Ченчев за успехите на Нинова като вицепремиер и министър на икономиката.

В заключение социалистът каза, че за БСП не стои на дневен ред въпроса за нарушаването на моралните норми, защото към момента той не вижда търговия в депутати и заяви, че въпросът за събирането на 121 гласа би трябвало да се отнасят към мандатоносителя, но самия той е по-скоро оптимист. „Президентът с яростните си критики срещу предишния вече кабинет виждаме, че е свалил доверието в себе си, а ние от друга страна сме го покачили, защото защитаваме онези политики, които искахме да се случат и те започнаха да се изпълняват макар и само за 6-7 месеца. Най-важното са хората и всяка една политическа сила трябва да работи за тях, а ние като социална партия можем да покажем много такива примери от настоящото управление”, завърши Иван Ченчев.