Иван Ченчев: БСП бележи ръст в социологическите проучвания, защото е последователна партия

Юли 06, 2022 Новини БСП в медиите 0 1078

Чрез хартиената бюлетина ще се вдигне избирателната активност

„Преговорите бяха конструктивни, защото вече знаем с какво се сблъскахме през последната половин година и какво искаме да избегнем. Знаем кое е приоритетно, така че това ще бъде една реализируема управленска програма, защото ние поставяме конкретни срокове на конкретни неща, по които вече се е работило. С една разписана и ясна рамка ще дойде необходимият  положителен резултат.” Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев в ефира на Nova News.

Ченчев изрази своята подкрепа и заяви, че е нормално Корнелия Нинова да остане министър на икономиката, тъй като мотивите за отминалия вот на недоверие, които са били именно на тема икономика, са се оказали напълно несъстоятелни. „В разговорите до момента бяха обсъждани основно политиките и техните хоризонтални направления”, добави социалистът.

„Виждаме това, което имаме днес като социологически проучвания и виждаме при някои партии срив, а при други покачване, но отчитаме и това, че позицията на президента, която беше до голяма степен много критична към правителството и как той април месец е имал 51 пункта доверие, а сега е паднал на 43 през юни месец. Действително има проблеми за решаване и сме хвърлени в много кризи, някои независещи от случващото се в България, така че трябват спешни решения”, каза Ченчев и бе категоричен, че при Българската социалистическа партия ще има още по-голям ръст, защото левицата е последователна в своите действия и има функцията на социален стълб в Народното събрание.

По думите му в БСП очакват с нетърпение октомври месец, за да могат най-после да дадат на хората справедливото преизчисление на всички пенсии и всеки, който е работил и има необходимия трудов стаж, да получи това, което заслужава.

„Хората очакваха от новите проекти да подобрят политическия живот в страната, но сме свидетели и е факт, че той е развален и то от новите проекти. Например Слави Трифонов е политически труп и това ще се види на изборите. От друга страна наличието на пандемия и проблемите, които част от избирателите имаха с машините – всичко това даде своето отражение”, обясни Ченчев за новите субекти в политическото пространство и отправи призив към българските граждани да не се лъжат отново по тези проекти, защото едни нови избори няма как да гарантират, че ще има правителство.

„И нещо много важно, да не се случи така, че ако има предсрочни избори ние да влезем в 2023-та година така, както влезнахме в предходната - без бюджет”, категоричен бе заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ по отношение на рисковете, които крият предсрочните избори.

Той определени поведението на ГЕРБ и „Възраждане” като всяване на смут. „Всъщност те правят това от самото начало и не дадоха дори ден толеранс на правителството. Поради тази причина в момента България е хвърлена в хаос. Тяхното предизборно мото беше - ред в хаоса, а всъщност те създадоха един невъобразим хаос”, допълни депутатът от левицата.

В заключение Иван Ченчев каза, че социалистите ще настояват при въвеждането на хартиените бюлетини да има засилен контрол, а сигналите да отиват там, където ще бъдат разследвани сериозно и адекватно. „Ние се вслушваме в нашите избиратели, защото навсякъде ни се обръща внимание върху това, че чрез хартиената бюлетина ще се вдигне и избирателната активност”, завърши той.