Филип Попов, БСП: Призоваваме всеки народен представител да отстоява това, за което е тук - разграждането на модела „Борисов”

Юни 22, 2022 Новини БСП в медиите 0 555

22.06.2022 г.

"Както и до настоящия момент, ние призоваваме всеки един народен представител да бъде такъв на цяла България, да отстоява принципите, за които се е борил и са го подкрепили българските граждани, а не да следва повелите на своя партиен лидер." Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Филип Попов в ефира на Euronews Bulgaria.

"От няколко дни, без доказателства, се въртят различни тези, че са купувани народни представители, но това е престъпление. Ако имат подобни доказателства, нека ги дадат на прокуратурата", коментира Попов.

По думите му социалистите призовават смелите народни представители да не хвърлят държавата в хаос и да изпълнят своите конституционни задължения, за които хората са ги изпратили в парламента, а именно разграждането на модела Борисов”, който в последните дни отново се възражда с помощта на "Възраждане". "Ако това е натиск, то в този случай всички трябва да бъдем подведени под отговорност", допълни заместник-председателят на левицата в парламента.

"Вчера в пленарна зала стана ясно, че вотът и мотивите към него по отношение на икономическите показатели нямат абсолютно нищо общо с реалните мотиви. Те загубиха дебата още преди да е започнал, защото се видя, че по показатели с останалите европейски държави и предишни управления на ГЕРБ няма база за сравнение", обясни Попов за несъстоятелните мотиви, с които четворната коалиция на ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и остатъците от ИТН искат свалянето на кабинета.

"Държавата е много по-добре, въпреки тежката международна обстановка заради войната в Украйна. Видя се, че всъщност всичко е за едни пари, за едни милиарди и едни проценти, които не са дадени", категоричен бе социалистът.

Според Филип Попов, ако вотът мине България, ще влезе в една негативна спирала и добави, че ако се завърти конституционната рулетка, то социалистите ще свикат Национания съвет на партията и там ще вземат решение какво да правят след това. "Нашия ръководен орган е приел решение за подкрепа на правителството, за да отстраним пагубния за България модел, който в момента жестоко се съпротивлява и все още не е напълно премахнат", подчерта той.

"Надявам се да има още родолюбци. Защото 6-те човека, които вече излязоха от ИТН и заявиха своите позиции реално бяха предадени и излъгани от ръководството на тяхната партия", каза в заключение Филип Попов.