Александър Симов, БСП: Дежурните по любов към ГЕРБ боравят с аргументите на Радев

Юни 22, 2022 Новини БСП в медиите 0 625

22.06.2022 г.

"Няма да имаме кандидат за поста председател на Народното събрание. Получи се така заради демонстрацията на мутренско превъзходство, която ни показаха ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и остатъците от "Има такъв народ" с желанието си да свалят Никола Минчев. Това беше демонстрация на сила, за която липсваха каквито и да е причини. Председателят на парламента бе свален, защото не засекрети заседанието и то се проведе пред очите на всички. Планът беше заседанието да се засекрети, за да може представителите на ГЕРБ и ДПС да твърдят, че са били изнесени шокиращи неща, които маркират пътя към национално предателство на българите", Това заяви народният представител от “БСП за България” Александър Симов в ефира на БТВ.

По думите му след като е станало ясно, че темата Македония е фалшива тема от опозицията са решили да обезглавят Народното събрание.

"Това се оказа най-голямата им стратегическа грешка, защото предизвика протест в подкрепа на кабинета, който организаторите на мутренския акт не са си и представяли", каза още Симов.

"Вотът на недоверие ще предопредели оставащия живот на този парламент и има ли бъдеще пред него. След това можем да проведем нормално дискусията кой да е председател на НС", категоричен бе социалистът.

Според него идеята е била да има общ кабинет под някаква експертна форма между ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ", а вероятно и "Възраждане", но напусналите ИТН депутати с това си действие са осуетили въпросния план.

"Не смятам, че е тържище на депутати, а дежурните по любов към ГЕРБ  постоянно се опитват да наложат това твърдение", обясни Симов за думите на президента Радев, който обвинява управляващите за търговия с народни представители.