ВЕЛИКДЕНСКИ УСМИВКИ

Младежкото обединение в БСП- Димитровград  и тази година продължаваме да раздаваме усмивки

Младежкото обединение в БСП- Димитровград  и тази година продължаваме да раздаваме усмивки. Миналата зарадвахме  с танци и лакомства малчуганите  от "Дневен център за деца с увреждания"

Сега решихме да дарим дрехи на възпитаниците на СУПЦ - Димитровград.

Инициативата ни  е съвместна с Градския съвет на Младежкото обединение в БСП - София и личното присъствие и участие на председателя й Гергана Алексова.

"Искаме да докажеме на тези хора, че и те са част от обществото, въпреки че държавата е абдикирала от тях и сякаш се преструва , че не съществуват"- сподели Алексова.

Желанието ни е  държавата да се събуди и да види, че тези хора са част от нея. Те с нищо не се различават от техните деца, те с нищо не заслужват тази съдба.Не е нормално родината да им е мащеха. Никое човешко същество не заслужава да живее в такива нечовешки условия.

Децата настояха да покажат помещенията, в които се хранят и в които спят. Мухъл, влага, разпадащи се гардеробчета и излющени стени беше  гледката, която разкриха възпитаниците на училището. От условията, лошата храна и липсата на възможност за реализация извън учебното заведение се оплакаха още момчетата и момичетата.

Ние, социалистите смятаме, че е  време да превърнем България  в модерна социална държава. Не е ли време всеки един от нас да заживее в държава, изградена от общочовешки цености като социална солидарност и социална справедливост?

Прегръщаме тези млади хора, изолирани от обществото и им гарантираме, че нашата партия, Българската социалистическа партия ще работи за тяхното активно включване в обществото и интеграцията им във всички области на обществения живот.

 

 

                                                                  МО в БСП - Димитровград