Борислав Гуцанов, БСП: Комбинацията срещу бюджета между "Възраждане", ДПС и ГЕРБ е извън нормалното

Юни 17, 2022 Новини БСП в медиите 0 583

Оптимист съм, че това Народно събрание и правителство ще продължат и след вота на недоверие

Искам да благодаря на хората, които вчера дойдоха пред Народното събрание, защото това беше една огромна подкрепа за нас. Това дава енергия на нас, народните представители, които искаме да има промяна в страната и най-накрая тези 12 години управление, на които се нагледахме, да бъдат забравени." Това заяви организационният секретар на Изпълнителното бюро на БСП и народен представител Борислав Гуцанов в "Тази сутрин" по бТВ.

Той изказа и специални благодарности  на досегашния председател на Народното събрание, който се е държал наистина достойно. Според Гуцанов Никола Минчев е станал жертва на договорки между част от "Има такъв народ", "Възраждане", ДПС и ГЕРБ, като определи това като "твърде странна комбинация". " А при гласуването на бюджета, когато имаше комбинация между "Възраждане", ДПС и ГЕРБ, там, слава Богу, ИТН гласуваха за него, това вече беше извън нормалното", отбеляза социалистът.

Борислав Гуцанов подчерта, че компромис за ветото на Северна Македония не може да има, а гаранции от страна на Франция, трета страна или Европейския съюз са излишно, докато не бъдат изпълнени условията от страна нашата съседна страна. "Защото защитаваме интересите на България", изтъкна той.

"Трябва да се намерят народни представители, които действително искат да продължи тази промяна в страната. Убеден съм, че те са в пленарната зала. Най-лошият сценарий е отново да се влезе във въртележката на избори. Не може в тази тежка  ситуация ние да правим експерименти", категоричен бе Гуцанов.

В заключение той изрази оптимизъм, че ще има здрав разум и това Народно събрание и това правителство ще продължат да изпълняват своите функции след вота на недоверие.