Александър Симов, БСП: Целта на новосформираното мнозинство е темата Македония да се използва като димка

Юни 16, 2022 Новини БСП в медиите 0 686

Основната цел на опозицията е да се подмени волята на българските избиратели

"Ако Никола Минчев си тръгне, сигнала ще бъде към избирателите. Това ще бъде един сигнал на мутренска сила и лъжа към хората. Ще означава, че в парламента се е настанило едно ново мнозинство." Това каза народният представител от “БСП за България” Александър Симов в ефира на Нова.

По думите му нарушение на правилника във вчерашния ден не е имало. " Всъщност беше разбит един сценарий темата Македония да бъде използвана като димка на и от всички изслушвания стана ясно, че скандал на практика няма", добави народният представител от БСП.

"От това, което чухме аз не видях никакъв скандал и всеки, който иска може да прочете въпросните паметни записки. Скандал няма, защото няма и решение, което на практика ще мине през парламента. Основната цел е да се подмени волята на българския избирател и отново да се върнем в ръцете на сили, които вече ги видяхме какво могат да направят", заяви Симов по отношение напрежението и исканата оставка на председателя на парламента.

В заключение той изрази надежда, че в парламента има достатъчно мислещи и с независим дух депутати, които ще спрат този процес.