Борислав Гуцанов, БСП: Не е време за експерименти, а за диалог

Юни 09, 2022 Новини БСП в медиите 0 646

09.06.2022 г.

“БСП влезе в това управление, за да разгради модела на ГЕРБ от последните 12 години. Защото, когато на власт е модел на корупцията и злоупотребите, губещи са хората. БСП влезе в това управление и в името на справедливостта. И точно заради нея ние сме непоколебими във волята си да отстояваме собствените си идеи за подобряване на живота на хората. Това заяви в студиото на БСТВ народният представител от коалиция “БСП за България” Борислав Гуцанов.

“Ако успеем да актуализираме бюджета, това ще доведе до по-високи пенсии от 1 юли,  6000 лева необлагаем минимум на младите семейства, нулев ДДС за хляба, две ставки за ток и вода съобразно потреблението и още много неща, които иначе ще останат мираж.

Не бива да забравяме и за миг, че кризата в момента е световна и тази актуализация може да реши много проблеми. Не мисля, че е време за експерименти. Още по-малко намирам за уместно  в условия на толкова много и тежки кризи да се тръгва към избори и да се провали актуализацията на бюджета. Нямам съмнение, че трябва да продължим диалога в парламента”, категоричен бе депутатът социалист.

Той не отрече, че БСП плаща висока цена за участието си във властта. Но мотивира постоянството на “Коалиция за България” с мъдрост и безспорен опит, с които БСП  осигурява спокойствие и сигурност на хората.

“БСП е най-старата и устойчива партия в България и нас от избори не ни е страх. Но днес това не е пътят на разума. Да извиваш ръце е лесно, трудното е да прекараш страната си през иглени уши в тази безкрайно тежка обстановка така че хората да се чувстват сигурни и защитени в и без това трудното им ежедневие. Това е мисията на БСП в момента. Сега не е време за експерименти. Трябва да се изчерпят всички възможности за диалог. Ако не успеем – Конституцията е категорична“, каза депутатът от левицата.

Колкото до ИТН - те имаха своя принос в това управление. Но да опиташ да върнеш в играта строителните фирми на ГЕРБ през “задната врата” - не е допустимо, обяви Гуцанов.