Над хиляда граждани на Бургас и областта дадоха червен картон на управляващите !

Областният протестен митинг бе организиран от Българска социалистическа партия, Земеделски съюз Александър Стамболийски, Комунистическа партия на България, Партия на българските комунисти, Политическа партия Нова зора и Регионален съюз на патриотичните сили "Защита"

Областният протестен митинг бе организиран от Българска социалистическа партия, Земеделски съюз Александър Стамболийски, Комунистическа партия на България, Партия на българските комунисти, Политическа партия Нова зора и Регионален съюз на патриотичните сили "Защита". Освен представители на левите и патриотични организации да изразят своето недоволство от бедността и растящите цени бяха дошли много граждани.

От трибуната пред събраното множество говориха народният представител от Коалиция за България Пенко Атанасов, председателят на Областния съвет на БСП Атанас Зафиров, Георги Николов, председател на общинското ръководство на Земеделски съюз Александър Стамболийски,Димитър Берданков, председател на Областното ръководство на Пенсионерския съюз,кметът на Камено – Стефан Бонев, Милена Димова от Обединението на майките, Димитър Стоянов, председател на Общински съвет на БСП в Бургас.

"Дойде пролетта на нашето недоволство и действително е крайно време да видим и изречем истината такава, каквато е. А именно тя е жестока: България затъва в кризата и върви към катастрофа! И причината за това е абсолютно некадърното и безпомощно управление на политическа партия ГЕРБ". Около това становище се обединиха присъстващите на протестния митинг граждани.

Равносметката от две годишното управление на ГЕРБ е следната: стотици хиляди български семейства са на ръба на оцеляването. Политиката на правителството в сферата на социалното осигуряване, доходите и пазара на труда е крайно неадекватна на случващото се в страната. Само през 2010 г. броя на безработните се е увеличил със 110 000 души, а броят на наетите лица е намалял с над 200 000 души. Като най- бедна страна в Европейския съюз ние имаме едни от най- високите цени в общността. Причината затова е не толкова в пазара, а в отсъствието на истински пазар.

По време на митинга присъстващите на протеста приеха декларация срещу пагубното управление на ГЕРБ.