Филип Попов: БСП действа в интерес на България и българските граждани

Апр 29, 2022 Новини БСП в медиите 0 959

Радев и Борисов говорят с едни и същи тези, относно изкуствено създадената интрига, че България въоръжава Украйна

„Нашето категорично становище е, че трябва да се продължат преговорите с „Газпром” и ние правим всичко възможно правителството да върви в тази посока. По отношение компенсацията за цените на газта, ние предлагаме да се обложат свръхпечалбите на енергийните дружества. Това е един от механизмите, с които можем да овладеем високите цени.” Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Филип Попов и допълни, че алтернативна доставка на газ е възможна, но е въпрос на какви цени и как би се компенсирала разликата.

Попов коментира и част от другите предложения на социалистите. Левицата предлага да се намали ДДС върху регулираните стоки, като гориво и лекарства. От БСП ще настояват да се запази и 60/40 мярката за бизнеса, както и компенсацията от 300 лв. за мегаватчас, а също така и намалено ДДС за енергоносителите. „Тези неща могат да се изпълнят и преди актуализацията на бюджета, естествено след сериозен анализ от страна на финансовото министерство”, добави заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“.

Той бе категоричен, че от БСП имат много ясна позиция, която многократно са повторили. „Ние сме против въоръжаването, на която и да е отстраните във войната”, подчерта депутатът от левицата.

„България като страна многократно е декларирала отношението си към войната. Ние помагаме на всички бежанци, които бягат от конфликта и идват на наша територия”, народният представител от левицата.

По думите му БСП действа в интерес на България и българските граждани, а обществото не иска ние да влизаме пряко в този конфликт.

В заключение Филип Попов коментира и сходството в някои от позициите на Радев и Борисов. „Не знам дали са се прегърнали, но наистина говорят с едни и същи тези, а насаждането в България на тази изкуствено създадена интрига, че въоръжаваме Украйна е абсурдно”, довърши социалистът.