Борислав Гуцанов: БСП е отговорна и разумна партия

Апр 09, 2022 Новини БСП в медиите 0 614

Нормално е за една сериозна партия като БСП да бъде постоянно сред хората, а не като някои други, които го правят само по време на избори

„Не е добре за управляващата коалиция и още повече не е добре за страната ни, ако имаме плаващо мнозинство“. Така председателят на парламентарната комисия по транспорт и член на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов коментира вероятността бъдещият гуверньор на БНБ да бъде избран с гласовете на опозицията от ГЕРБ и БСП.

“В БСП има много мъдрост и социалистите знаем как да се държим и какво да правим при тежки ситуации като тази, в която България се намира в момента. Ние сме партия, която носи отговорност пред своите избиратели и структури. Това е голямата разлика между нас и останалите политически субекти, затова и винаги играем ключова роля в общественото пространство“, добави още членът на ИБ на БСП.

„Украйна освен територия на война е и територия на сблъсък между великите сили, като от една страна са Русия и Китай, а от друга САЩ и няма нужда ние да си затваряме очите за нещо, което е очевидно“, коментира Гуцанов ситуацията във външнополитически план и подчерта, че Народното събрание е взело решение само и единствено за хуманитарна помощ към Украйна.

Относно ситуацията с българските моряци в Мариупол Гуцанов коментира, че най-важно в момента е: „Нашите моряци да бъдат в безопасност, а техните семейства да бъдат спокойни“.

„Не трябва да се коментира изгонването на руския посланик, защото и без това обстановката в света, Европа и страната ни е безкрайно сложна и националната сигурност на България за нас е на първо място“, каза той и допълни, че е важно хората да се чувстват спокойни, да имат топлина, газ, храна и заводите да работят.

В заключение Борислав Гуцанов определи отпуснатите без търг и конкурс 7.8 млрд. по „ин хаус“ процедури като бомба заложена от управлението на ГЕРБ и също така припомни, че тогава са раздадени и над 5 млрд. за строителството на пътища, които са в окаяно състояние.