Супер – модерна клиника на колела подариха мотофедерацията на Севлиево

Габрово:   Българската федерация по мотоциклетизъм и Организационният комитет на Гран при на България дари на Община Севлиево мобилна клиника

Габрово:

 

Българската федерация по мотоциклетизъм и Организационният комитет на Гран при на България дари на Община Севлиево мобилна клиника.Ключовете на новата придобивка бяха връчени днес на кмета на Севлиево Йордан Стойков от председателя на Организационния комитет г-н Румен Петков в присъствието на президента на БФМ г-н Богдан Николов, председателя на Общински съвет Севлиево г-н Христофор Лалев, общински съветници и ръководството на общинската администрация. Независимо от това, че през последните години мотоциклетният спорт е с най – бързо разширяваща се география в страната преценихме, че е най-добре мобилната клиника да бъде предоставена на Севлиево, защото спорта, като цяло, среща изключителна подкрепа от общинското ръководство и съм сигурен, че ще се използва в интерес на населението”, каза г-н Румен Петков по време на церемонията.
Мотополигонът в Севлиево многократно е избиран за номер едно в Европа и света заради перфектната си инфраструктура и организация, част от която е и медицинското обслужване.
Мобилната клиника ще е на разположение при провеждане на състезания по мотоциклетизъм в града и региона, а след съгласуване с Общински съвет ще се предостави на общинските здравни заведения в града.
Това е поредното дарение, което Българската федерация по мотоциклетизъм прави на Севлиево.През 2008 година бяха предоставени 130 000 лв. за обзавеждане на Дома за деца, лишени от родителски грижи.