Иван Ченчев: БСП и българският парламент са категорични в своята позиция за Украйна

Мар 31, 2022 Новини БСП в медиите 0 1004

В момента няма нищо, което да ни накара да променим позицията ни, заяви социалистът

„Като коалиционни партньори ще дадем нужното уважение и ще седнем на консултации, но ние сме категорични в своята позиция. И не само ние, към момента и българският парламент, така че две мнения по въпроса няма." Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на БСП и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев, във връзка с дебата дали да се предоставя военна помощ на Украйна, в ефира на NovaNews.

По думите му консултациите, инициирани от “Демократична България“ ще бъдат проведени, защото са нещо опознавателно. „Доколкото разбирам колегите имат намерението да видят какви са новите анализи в парламентарните групи. Но това не означава нищо повече към момента“, категоричен бе социалистът.

Той припомни, че при гласуването на декларация по време на бюджета относно Украйна в парламента, към 180 народни представители са гласували за предоставянето само на хуманитарна помощ и това е било изрично записано. 

„Ние като сериозна и най-старата партия ще седнем и ще обсъдим първо вътре в партията какви действия да предприемем, но в момента няма нищо, което да ни накара да променим позицията ни“, категоричен бе Ченчев.