Проблеми с водоснабдяването мъчат жителите на село Яворец

Режимът на водата през летните месеци е сред основните проблеми, които поставиха жителите на село Яворец, пред общинските съветници от БСП - Габрово проф

Режимът на водата през летните месеци е сред основните проблеми, които поставиха жителите на село Яворец, пред общинските съветници от БСП - Габрово проф.Николай Данчев и  Феодор Леонтиев. В изпълнение на решение на ръководството на социалистическта партия в  Габрово,  местните парламентаристи започнаха поредица от срещи с хората от малките населени места.  „За нас  е важно да чуем вашите тревоги и проблеми, и да се постараем да намерим тяхното разрешаваме", се обърна към присъстващите   водачът на групата съветници от БСП - проф. Николай Данчев.Като основен проблем присъствалите над 30 човека   поставиха проблема с водоснабдяването в селото,  и най - вече липсата на всякава воля от страна на управляващите той да бъде решен. Кметът на Яворец припомни, че  е внесъл подписка от 11 села, засегнати от сушата и липсата на вода през лятото,  в община Габрово, но от там  няма никакъв отговор вече втори месец. Жителите на селото са убедени,че с това безхаберие на управляващите, тях ги чака още едно безводно лято.

Тромавите процедури за получаване на разрешително за сеч, необходимостта да се пътува до града за социалните помощи, какво ще се случи със сградата на наскоро затвореното училище, са част от останалите проблеми, които измъчват хората  живеещи на 18 километра от Габрово.

От своя страна проф. Данчев и г-н Леонтиев обещаха да поставят актуални питания по време на заседания на общинския съвет и пред компетентните органи, за да може да дойдат  на следващата среща с поне една добра новина.