Жените социалистки обсъдиха участието в местната власт

Днес в Хасково представителки на обединението на жените социалисти за паритет и солидарност в БСП организира дискусия на тема "Жените социалистки в местната власт и местното самоуправление"

Днес в Хасково представителки на обединението на жените социалисти за паритет и солидарност в БСП организира дискусия на тема "Жените социалистки в местната власт и местното самоуправление".
В срещата взеха участие представителки на общинските клубова от областта, членове на НПО. Гости на срещата бяха Катя Николова – Председател но ОЖСПС, секретар на  НС на БСП и зам.председател на Национален предизборен център на БСП.Присъстваха членове на оперативното бюро на ОЖСПС – Любка Игнатова и д-р Таня Турлакова.

В началото на срещата д-р Таня Турлакова запозна присъстващите със спецификата на кампанията и резултатите от социологическите проучвания във връзка с очакваната избирателна активност.Като особено тревожен бе определен факта , че близо 40% от имащите право на глас не желаят да гласуват.Интересно за аудиторията бе да чуе някои методи и средства за водене на кампания и добри практики.
Спрод Катя Николова жените социалистки не се борят за представителство във властта на вяка цена, важно е кандидатите да бъдат подготвени , хора професионалисти. Като особено важно за кампанията бе определено единодействието и работата заедно в една посока.Ние сме основната алтернатива на ГЕРБ подчерта още Николова.
Представителството на жените в местната власт Хасковска област е  незадоволително, каза Смиляна Нитова -   председател на областния съвет на жените социалистки за паритет и солидарност в БСП , според нея има още какво да се желае и за какво да се работи в предстоящата кампания. Предстои среща с общински съветнички от различни политически сили по проблемите на  образованието и здравеопазването, съобщи още Нитова.  Тя запозна присъстващите с плана за работа на областната структура на социалистките.

Катя Николова проведе срещи с ръководството на общинските организации в областта, както и с членове и симпатизанти на партията.Акцента бе поставен върху предстоящите избори и хода на предизборната кампания.

Бяха обсъждани проблеми на отделните професионални, съсловни организации, както и участието на социалистите в предстоящите протести организирани от БСП .

Срещи се проведоха в Хасково, Димитровград, Тополовград, Свиленград, Харманли , Любимец и др. общини от областта.