Колкото по-дълго са на власт ГЕРБ, толкова повече вреди ще нанесат

Колкото по-дълго са на власт ГЕРБ, толкова повече вреди ще нанесат

Колкото по-дълго са на власт ГЕРБ, толкова повече вреди ще нанесат. За управляващите хората не съществуват, важен е макробалансът и бетонните паметници на сегашното правителство. Това каза на пресконференция в Бургас председателят на НС на БСП Сергей Станишев. Според лидера на БСП, една от фундаменталните грешки на правителството е, че за да постигне нулев бюджетен дефицит през 2009 година, спря разплащането с бизнеса. Станишев обясни, че няма как да има нормален бизнес климат и икономика, ако държавата не си плаща задълженията. „Ако не бяхме опазили фискалния резерв, досега да е фалирала държавата при това управление", допълни той.

Станишев беше категоричен, че България има нужда от двата контейнерни терминала на пристанищата в Бургас и Варна. Той определи като необяснимо решението на правителството да откаже заема от Японската банка за изграждането терминалите. „Това решение обрича България на все по-голяма транспортна икономическа изолация", отбеляза лидерът на БСП.

Станишев беше категоричен, че Бургас може да има много по-добро управление от сегашното. „Нито общинското ръководство в Бургас, нито националното ръководство на БСП сме се отказали да се борим за Бургас много сериозно", заяви лидерът на БСП. „Бургас е с характер, с традиции, с възможности, затова ще излъчим много сериозен кандидат, залогът не е просто да се явим на избори", каза в заключение Станишев.