„Не ям зрелища и магистрали! Искаме хляб!”- възкликнаха кюстендилци

Днес младежите от Кюстендил проведоха акция „ Хладилник" в рамките на кампанията „Дянков, иди си!"

Днес младежите от Кюстендил проведоха акция „ Хладилник" в рамките на кампанията „Дянков, иди си!". В стария хладилник освен кофичка кисело мляко и евтин хляб, младите хора бяха поставили остатъците от постаната пица на финансовия министър, които представляваха няколко трохи, но гарантирани от ГЕРБ. „ Не ядем асфалт! Искаме хляб!" и „Пенсии и заплати - замразени, а цените - до небето!" - това бяха част от призивите на МБСП- Кюстендил.
Акцията премина с изключителен интерес от страна на граждани и медии. На хладилника почти не остана място от листчета с послания., които гласят:
„Искам сирене, не ям асфалт"
„Дянков на съд, да си ходи в Америка"
„Генацид, глад, мизерия и политическа проституция"
Спрете страха и терора над обикновения човек"
„Искам държава, не мафия!"
„Няма пари за образование и здравеопазване, но си намират за подслушване и показни акции"
Такива бяха част от посланията на кюстендилци към Дянков и управляващите.
"Това има в хладилника на всяко едно традиционно българско семейство. На първо място сме в ЕС по бедност. Пенсиите и заплатите са замразени от ГЕРБ. Газим Европа с Развита Бедност, това е ГЕРБ", заяви Марио Ташев пред медиите, дошли да отразят събитието.
"Минималната работна заплата трябва да стане 300 лв., детските да се увеличат поне с 10 лв., а 250 000 българи, които получават енергийни помощи да бъдат подпомогнати допълнително с по 50 лв", допълни Денислав Василев от Младежкото обединение на БСП.