Атанас Зафиров : " Ще задавам всеки ден въпроси към кмета и областния управител на Бургас , докато не получа отговор"

С тези думи започна брифинга на председателя на областния съвет на БСП - Бургас по повод отказания от правителството заем за изграждане на контейнерни терминали в пристанища Бургас и Варна

С тези думи започна брифинга на председателя на областния съвет на БСП - Бургас по повод отказания от правителството заем за изграждане на контейнерни терминали в пристанища Бургас и Варна .
"След вчерашната пресконференция в интернет пространството бяха казани много неистини по адрес на БСП, както и неистини за изнесените от социалистите данни от страна на техните опоненти", съобщи той пред медиите на входа на пристанището. С цел да се избегнат всякакви спекулации, БСП ще проведе в понеделник от 15.00 часа в зала компас на хотел "България" кръгла маса. Тя ще премине под наслов "Значението на пристанище Бургас за развитието на Общината и държавата". Инициаторът - Областен съвет на БСП-Бургас, кани участие в нея да вземат транспортния министър Александър Цветков, областния управител Константин Гребенаров, кмета Димитър Николов, председателя на транспортната комисия към НС Иван Вълков, генералния директор на ДП"Пристанищна инфраструктура" Георги Генчев, както и зам.-председателя на борда предприятието Стефан Нейчев, директора на пристанището Стоян Димов, директора на Морска администрация Живко Петров. Покана е отправена към всички народни представители от Бургаски регион, общинските съветници, обществеността на града. За участие в кръглата маса се канят представители и на бургаския морски бизнес, Стопанската камара и Търговско-промишлената палата.
"Продължаваме да смятаме, че повдигнатите от нас теми са от изключително важно значение за развитието на Бургас и региона. На тази кръгла маса смятаме, че е мястото, където може да бъде даден отговор на поставените от нас въпроси" заяви Атанас Зафиров. Той съобщи и това, че за втори пореден ден задава въпрос към областния управител и кмета на Бургас: "Според вас, целесъобразно ли е усвояването на японския заем?" Въпросът ще бъде задаван докато се получи отговор, увери социалистът.
Атанас Зафиров не пожела да конкретизира кои коментари в интернет пространството са породили идеята за кръглата маса. "Няма да слизам на ниво лични нападки и спекулации както по адрес на участващите вчера на пресконференцията, така и на партията, която представлявам. Смятам че ние показахме, че сме способни да водим цивилизован дебат и именно тази кръгла маса е мястото, където можем да поставим всички аргументи на обсъждане", заключи областният лидер на БСП.