С кръгла маса отпразнуваха осмият си рожден ден клуб ”Устрем” - Харманли

  В навечерието на осмият си  рожден ден  клуб "Устрем" Харманли  за поредна година  на традиционното събитие  организира кръгла маса на тема "Младежкото обединение в местната власт-възможности и реализация"

 

В навечерието на осмият си  рожден ден  клуб "Устрем" Харманли  за поредна година  на традиционното събитие  организира кръгла маса на тема "Младежкото обединение в местната власт-възможности и реализация".

Целта на кръглата маса  бе да се обсъдят  възможностите и практиките  за  реализация на МО в местната власт, да се  открие  диалог между представители на младежкото обединение - участници в местното самоуправление и  да се представи  тяхната роля в гражданско общество като  активно младо поколение с изградени експертни качества.

 С тази инициатива МО Харманли събра на едно място служители  от общинска администрация  Харманли,  кметове на населени места, общински съветници от област Хасково и страната, както и гости от МО Самоков, МО Бургас и МО Пазарджик.

Специално участие в кръглата маса взеха Трендафил Величков - Зам. председател "Организационна дейност и обучения", Гергана Алексова-общински съветник и заместник председател на Политическа група на БСП в Столичен общински съвет, г-н Ангел Николов-Кмет на Община Самоков, г-н Михаил Лисков-Кмет на Община Харманли и Анна Тодорова-областен председател на МО Самоков.

Събитието организирано от МО Харманли се проведе в залата на новооткрития Културен център. Младите хора  задаваха въпроси и търсиха  отговори на много въпроси свързани с местното самоуправление и  защо е важно те да участват в него.   

Обсъдиха възможностите и практиките за реализацията на младежкото  обединение в различните общини и как се осъществява взаимодействието между младите и местната власт при управление на БСП и съответно възможностите при опозиция.

Споделейки своите проблеми стана ясно че, голяма част от проблемите на младите хора са от компетенциите на местната власт и  тяхното решаване може да бъде значително по-ефективно при включването им в този процес, като коректни партньори и участници.

Кръглата маса завърши с пожелание за успешни избори и  достойно участие на млади хора от обединението в местната власт