Иван Ченчев, БСП: През следващата година всички пенсионери ще вземат повече пари

Дек 23, 2021 Новини БСП в медиите 0 6640

В това управление БСП е гарантът за грижата към хората

„Ние сме партия, която обръща внимание на хората, които живеят на прага на бедността, а те не са никак малко. Социалните мерки са много важни за нас. Можем да уверим пенсионерите, че следващата година всички ще вземат повече пари. През юли ще има и преизчисление, така че да вземат нормална пенсия над прага на бедността.  БСП в това управление е гаранта за социалните грижи и грижата към хората. Имаме разработена програма и  знаем какво правим.” Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България” Иван Ченчев в предаването „България сутрин” по Bulgaria On Air.

Като част от приоритетите на БСП за следващата година, освен социалните мерки, Ченчев посочи приемането на Закон за възрастните хора и Закон за младежите, в който да бъде уредено и доброволчеството.

„Вчера бяха гласувани 24-те парламентарни комисии. Това е много към момента, защото именно  през тези комисии започва същинската работа на парламента и той вече може  да заработи така, както очакват хората”, каза още той.

Той потвърди, че депутатите имат готовност да прекъснат ваканцията си, за да свършат спешна работа по изтичащите мерки като тази за ДДС на ресторантьорите и приемане на нови за цените на тока.

„Премиерът Петков говори за компенсаторни мерки в сериозно финансово измерение. НАП събра доста пари през тази година, така че нека българските граждани бъдат спокойни – пари за компенсаторни мерки има и те ще бъдат дадени по направления така, че да овладеем тази криза”, подчерта Иван Ченчев.