Иван Ганчев, БСП: Не трябва да допускаме да има повишаване на цената на тока от 1 януари

Дек 16, 2021 Новини БСП в медиите 0 1133

БСП се бори от години българските граждани да получават по-добри доходи, подчерта младият народен представител

„Вчера се проведоха няколкочасови дебати и приехме предложението за налагане на мораториум върху цената на тока, парното и водата. Днес интересите и нагласите са да предатираме срока, от който решението на мораториума ще влезе  в сила, а именно той да бъде с дата 16 декември.“ Това заяви депутатът от ПГ на “БСП за България“ Иван Ганчев в ефира на NovaNews.

„По никакъв начин не трябва да допускаме от 1 януари да има драстично повишаване на цената на тока за битовите потребители. Също така не трябва да допускаме да има финансов колапс в енергийния сектор. Заради това вчера беше създадена временна експертна комисия“, каза още Ганчев по темата с цената на тока. 

Той обясни, че мораториумът е временна мярка и в момента се дискутират крайните му дати.

„Ще обсъдим всички варианти, не трябва да се стига до фалити, не бива да се стига и до драстично увеличение на цената на тока. Ще вземем най-разумните решения“, категоричен бе депутатът от левицата.

По думите му БСП като социална партия от години се бори за това българските граждани да получават по-добри доходи.  

Като лична цел депутатът от БСП си е поставил Закона за лечебните заведения, както и всички законови и подзаконови нормативни актове, които по думите му са въвели търговията в българското здравеопазване. „Това нещо трябва да се промени“, категоричен бе той. Ганчев обясни, че има много болници, включително и тази в Нови пазар, които поради липсата на финансиране са пред фалит. „Трябва да се наблегне и върху спешните медицински центрове и по-конкретно на техните филиали в малките общини. Те трябва да бъдат преоборудвани, да ги захраним със специалисти. Това ще спаси животи“, каза още Иван Ганчев.