Александър Симов, БСП: Приоритет номер 1 е бюджетът за следващата година

Дек 12, 2021 Новини БСП в медиите 0 706

12.12.2021 г.

"Направихме едни дълги и задълбочени преговори с другите три партии. Постепенно стана ясно кои са ресорите, които БСП ще вземе. Имаме подготвени специалисти за тези ресори. И накрая Националният съвет на партията ги одобри". Това заяви народният представител от "БСП за България" Александър Симов в предаването "Тази събота и неделя" по бТВ.

Според социалиста държавата може да подпомага частния сектор, да има едно различно отношения и да развива реалния икономически сектор, и Корнелия Нинова  много добре може да изпълни със съдържание поста на вицепремиер и министър на икономиката и индустрията.

"Приоритет номер 1 за нас е бюджетът за следващата година. Януари той трябва да бъде приет. Смятам, че България се нуждае и от нов Закон за радио и телевизия, върху който ще работим заедно с останалите партньори от управлението", каза още Александър Симов.

"ГЕРБ вече са в миналото. По всичко си личи, че те няма да бъдат и конструктивна опозиция. Има много промени в съдебната система, които могат да се направят без конституционна реформа. Очевидно това тях ги притеснява. Тези промени трябва да доведат до смяната на Иван Гешев. В рамките на следващата година това трябва да се случи", коментира той.

Симов подчерта, че въпросът не е само в името на Иван Гешев, а трябва да се направи така, че прокуратурата да бъде отчетна, независимо кой е главен прокурор.