Георги Свиленски: Приоритет е вдигането на доходите

Nov 06, 2021 Новини Избори 0 911

БСП е причината сега да се говори за “Автомагистрали“

„Най-важното в момента е да има правителство, повече България без правителство е катастрофа.“ Това заяви водачът на листата на БСП в 24 МИР Георги Свиленски в ефира на БНТ като допълни, че освен правителството трябва да се решат проблемите на българските граждани с цените и доходите.

„Българският парламент трябва спешно да се захване с повишаването на доходите на българските граждани, които през тези 6 месеца без правителство и 4 месеца без парламент получиха и енергиен шок, и социален шок“, каза още социалистът, който обясни, че за всичко това БСП е предложила План за първите 100 дни от управлението.

В предаването “Панорама“ Георги Свиленски потвърди и позицията на БСП, че с ГЕРБ и ДПС левицата няма да води разговори. „БСП показа, че може да води диалог, показа се като една от най-конструктивните и диалогични парламентарни групи. Едно е ясно – без БСП няма да може да се състави правителство“, каза още той.

 „Причината да се говори за “Автомагистрали“ е “БСП за България“. Преди 3 години 1.4 млрд. бяха прехвърлени от бюджета в “Автомагистрали“, които тогава имаха два багера, три валяка и седем пътни инженера. Още тогава ние започнахме и с парламентарния контрол, и със сигналите до Европейската комисия и прокуратурата.“, завърши Свиленски.