Габриел Вълков: Основна цел на БСП е да направи България по-социално, справедливо и осигурено място

Nov 05, 2021 Новини Избори 0 488

Младите хора са необходимата промяната на България, заяви в интервю председателят на Младежкия предизборен щаб в БСП

1. Каква е вашата прогноза за изборите на 14 ноември?

- Това е една изключително важна дата за българска демокрация. България е на кръстопът. На тази дата ще се реши дали ще поемем по пътя на промяната и разумните решения на кризите, пред които сме изправени или ще се върнем обратно към корупцията, несигурността и статуквото. Именно заради това е важно всички да излезем и да гласуваме. БСП като партия с богат опит и експертиза ще бъде гарант за стабилност и промяна чрез разумни решения в следващото управление на страната.

2. Очаквате ли отново задкулисни сценарии?

- Не мисля, че ще има задкулисни сценарии. ГЕРБ и ДПС са поставени в изолация от останалите партии и това е единственият начин да променим България. Всякакви договорки с тях ще костват доверието в следващия парламент и ще обезверят хората, гласували за промяна на статуквото. БСП ще се държи отговорно в предстоящия парламент и чрез прозрачни преговори ще се бори за постигане на съгласие с така наречените “партии на протеста”, за да може обединени да направим правителство на спасението на България.

3. Какви са приоритетите на Младежкото обединение в БСП за тези избори?

- За нас като млади хора основен приоритет са нашите връстници. Ние искаме те да не напускат България, за да търсят по-добър живот в чужбина. Основна цел ни е да променим нашата държава и да я направим едно по-социално, справедливо и осигурено място. Само тогава хората ще имат стабилността да създават семейства и да раждат своите деца у нас, без да се притесняват как ще свържат двата края. Ние сме разработили своя собствена платформа, ориентирана към младежите в България. Тя се състои от 4 основни стъбла:

1. “Работни места и социална справедливост”

2. “Образование и култура”

3. “Технологии и иновации”

4. “Спорт и околна среда”

Чрез политиките, които предлагаме по тези теми, ще успеем да помогнем на стотици хиляди млади хора, за да живеят един по-добър живот у нас.

4. Как протичат срещате по места в тази кампания?

- Кампанията на БСП по места върви много добре. В по-големите градове като София, Пловдив и Варна сме малко по-активни, като това се дължи на по-голямата членска маса. В София кампанията ни е изключително силна. Направихме една голяма среща в парка до музея “Земята и хората” с президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Всеки ден Младежкото обединение в БСП - София обезпечаваме над 10 шатри на терен. Имаме над 100 доброволци, които заедно с кандидатите за народни представители раздават агитационни материали и правят срещи с граждани. Също така правим силна онлайн кампания в цялата страна. Чрез тези дейности популяризираме нашите политики, за да достигнат до максимално много хора и те да разберат какво предлагаме от коалиция „БСП за България“.

5. Как ще коментирате действията на служебния вътрешен министър във връзка с купуването на гласове?

- Бойко Рашков се справя много добре с борбата с купуването на гласове. На предните избори се забеляза драстичен спад в тази практика. Това е начинът да се гарантира демокрацията у нас и да се сложи край на диктатурата, която правителството на Бойко Борисов беше наложило в последните 10 години. Министерство на вътрешните работи трябва да предприеме дори още по-сериозни действия, за да се сведе до нула тази вредна практика. Само така ще успеем да променим България.

6. Какви проблеми очаквате в изборния ден?

- Не мисля, че ще има някакви сериозни проблеми на 14-ти. Единственият проблем, който съществува в момента е пандемията от Ковид-19. Тя може да уплаши голяма част от хората и те да не излязат да гласуват. Призовавам всички хора да спазват противоепидемичните мерки, да не се струпват на големи групи, да спазват дистанция и да упражнят правото си на глас. Както казах, тези избори ще са изключително важни за бъдещето на България.

7. Има ли в листите за депутати хора от Младежкото обединение в БСП и на кое място са?

- В листите на БСП има доста млади хора. Разбира се те трябва да бъдат дори още повече и на по-челни места, защото младите хора са необходимата промяната на България. Ние работим за нашето бъдеще и бъдещето на нашите връстници. Всеки ден се сблъскваме с проблемите, които ни заобикалят и знаем как да ги решим. Всеки един млад човек в политиката е стъпка напред в правилната посока.