Тодор Кръстев от Пловдив прогнозира свалянето на Тотев най-късно до средата на април

Смята, че ще има и предсрочни парламентарни избори      Предсрочни парламентарни избори прогнозира заместник-председателят на съветниците от левицата и говорител на групата от Пловдив Тодор Кръстев

Смята, че ще има и предсрочни парламентарни избори

     Предсрочни парламентарни избори прогнозира заместник-председателят на съветниците от левицата и говорител на групата от Пловдив Тодор Кръстев. Такъв по думите му ще бъде изходът за управляващите, които за една година произведоха 313 хиляди безработни и шоково пoскъпване на цените за основни хранителни продукти. Между 20 и 40 на сто повече плащаме за сирене, брашно и олио, 20% е увеличението и на разходите за парно и ток, цитира официалната статистика Кръстев. Тази ескалация на икономическата криза ще доведе до социално недоволство, което ще предизвика оставката на кабинета и предсрочни парламентарни избори през следващата година, аргументира прогнозата си той.

     Предсрочно приключване на мандата, но още по-скоро, предрече Кръстев и за областния управител Иван Тотев. Вероятно това ще стане към края на март, когато е насрочено заседание на ЕК, която ще гледа, обсъжда и ще се произнесе по скандалния филм на ГЕРБ за изборите в „Източен", обясни съветникът. От националното ръководство на Бойковата партия вече търсели начин за елегантното освобождаване на местния си лидер. Информацията на Кръстев е от анонимен източник и била пусната в пощенската му кутия на флашпамет в неделя, когато я открил около 14.30 часа. Там още бил описан и проектокабинет на Иван Тотев, който се възприемал като следващият градоначалник. Според анонимната информация съставът бил определен преди десетина дни на екохотел „Здравец", но според Кръстев политическият инженеринг на Иван Тотев е започнал по -рано - на именния му ден миналия месец. Във флашката били посочени заместниците на бъдещия кмет. Петър Петров щял да отговаря за териториалното селищно устройство, може би заради личните му качества по усвояване на общински средства, допусна Кръстев. Общинската икономика щял да оглави Златин Велев, които сега е секретар в кметството на „Източен", но стана известен с това, че не можа да обясни какъв е предметът на дейност на предприятието, което оглави само за три месеца по времето коалиционното управление ГЕРБ-ВМРО-Синята коалиция в Пловдив. Социалните дейности логично са определени за колежката от ОбС - Надя Танева, за което нямаме възражения, пошегува се Тодор Кръстев. Силно сме обезпокоени обаче, че ресорът по обществен ред и сигурност ще отиде в ръцете на прословутия Захов, каза съветникът от БСП. Той припомни, че в скандалния филм на ГЕРБ той е похвален лично от областния управител Тотев за способността му да направи най-много невалидни бюлетини. Образованието и културата ще ръководи Павлинка Кацарова, за нея сме спокойни, защото там няма конкурс, допълни Кръстев, иронизирайки назначаването й за шеф на РИО - Пловдив. Като жест за безпрекословната му подкрепа към ГЕРБ в Общинския съвет инж. Димитър Керин ще бъде назначен за заместник-кмет по общинска собственост. Този проектокабинет бил сътворен под егидата на семейство Радеви и семейство Стоянови, според информацията oт флашката.