Стоян Мирчев: БСП иска преизчисление на пенсиите и достойни доходи за пенсионерите

Окт 30, 2021 Новини Избори 0 1034

30.10.2021г.

„Ние не сме съгласни с начина, по който беше въведен “зеленият сертификат“. В едно общество с 20% ваксинирано население, това по-скоро затруднява ежедневното функциониране на обществото, отколкото да помага. Също така беше въведен от днес за утре. Нормалното беше да се каже при определен брой заболели какво се очаква да се случи.“ Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в Перник Стоян Мирчев в ефира на БНТ.

Той припомни, че още в 44-то Народно събрание левицата е предложила приемането и на руската ваксина “Спутник“ като опция за ваксинация и по думите му част от населението в момента иска именно нея.

„Недоверието на хората тръгна още от правителството на г-н Борисов, той създаде огромен хаос покрай тези ваксини“, обясни социалистът.

Във връзка с приетата антикризисна мярка за пенсионерите от 120 лева до края на годината, Стоян Мирчев заяви: „Нашата позиция е ясна: ние искаме преизчисляване и изцяло нов модел, за да могат доходите на пенсионерите да станат достойни. Разбира се, тези добавки трябва да продължат.“