АЕЦ- Белене и в момента е най-добрия енергиен проект

АЕЦ- Белене е най-добрия енергиен проект, който в момента съществува не само в България, но и в Европа както по цена, така и по икономическа ефективност и перспектива, каза в Плевен народния представител от Коалиция за България Румен Овчаров

АЕЦ- Белене е най-добрия енергиен проект, който в момента съществува не само в България, но и в Европа както по цена, така и по икономическа ефективност и перспектива, каза в Плевен народния представител от Коалиция за България Румен Овчаров. Според него страна ни губи около един милиард лева годишно от пропуснати ползи. Румен Овчаров опроверга думите на министър Трайков,че няма нито един анализ за АЕЦ-Белене. Управляващите колко нови анализа ви показаха, риторично попита Овчаров. Според него е абсурдно да се избират нови консултанти по проекта, които не познават площадката е  неизбежно да потърсят услугите на досегашните фирми.

Позицията на правителството се определя от позицията на един посланик, която коренно се различава от тази на неговия предшественик, смята Румен Овчаров. Според него някой е подвел висшия дипломат, че ако няма АЕЦ-Белене ще има 7 и 8 блок на АЕЦ- Козлодуй и те ще бъдат построени с американски реактори.

Необяснима е неангажираността с проекта и на хората, които са избрани да защитават интересите на жителите на областта, допълни народния представител Румен Петков, визирайки председателят на НС Цецка Цачева и депутатите от Плевенския избирателен район, кметът на Плевен и областния управител. АЕЦ-Белене си остава проекта, който може да е спасителен за България в условия на криза, убедени са народните представители.