Александър Симов: БСП опита всичко възможно, за да обедини партиите на промяната около работеща формула за управление

Сеп 15, 2021 Новини БСП в медиите 0 723

Партиите спешно трябва да седнат на една маса и да разберат, че има по-големи задачи от самите тях

„Истината е, че ще останем в историята с два поредни парламента, които общо са приели два-три закона, включително актуализацията на бюджета. Това не може да бъде наречен качествен ход на работата, тъй като смисълът на парламента бе да създаде работещо управление.“ Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Александър Симов в ефира на Бг он еър.

Социалистът подчерта, че от БСП са опитали всичко възможно, за да обединят партиите на промяната около работеща формула за управление. "Аз наистина вярвах, че в рамките на този парламент новите партии ще разберат своята отговорност и ще успеят да седнат на една маса и заедно да решим проблемите", призна Симов.

Депутатът от левицата зададе въпроса при следващи избори кой ще гарантира, че нивото на разделителни линии няма да остане. „Ние не сме играли срещу никого. Опитахме се да направим така, че партиите на промяната да могат да родят управление, което да каже “сбогом“ на най-отвратителните неща, които видяхме от ГЕРБ. Това, обаче, не се случи и това е болезнената равносметка“, коментира социалистът.

„Формулата е партиите да преодолеят себе си и да престанат да се държат като тийнейджъри. Те спешно трябва да седнат на една маса и да разберат, че може и да са от различни краища на политическия спектър, но има по-големи задачи от самите тях. Ние от БСП не може да бъдем обвинявани, че не сме го разбрали", посочи още Симов.

От новото служебно правителство социалистът очаква да бъде на висотата на първото. „Ние имаме феномен, в който служебното правителство се радва на доста голям рейтинг“, завърши Александър Симов.