Георги Свиленски: Както и да искат да ни пакетират, ние ще подкрепяме всяко предложение в помощ на българските пенсионери

Сеп 08, 2021 Новини БСП в медиите 0 1170

08.09.2021 г.

"Както и да искат да ни пакетират, ние ще подкрепяме всяко предложение в помощ на българските пенсионери. БСП няма как да не подкрепи всеки лев, който ще бъде даден  в помощ на българските работници, медици и пенсионери. Ние сме последователни в това отношение." Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски в "Тази сутрин" по бТВ.

Според него не се залагат бомби в бюджета и не бива да се спекулира, че няма пари за българските пенсионери. "Нашите възрастни родители заслужаваха този жест", подчерта Свиленски.

Социалистът е категоричен, че въпреки че не се прие предложението на левицата пенсиите да бъдат преизчислени на база средноосигурителния доход от 2018 г., БСП ще продължава да настоява за него и ще го предложи отново в следващия бюджет.

"Тръгваме на избори с нашата програма и нашите кандидати. Ние внесохме нашите предизборни обещания като законопроекти. За съжаление, те не намериха подкрепа в партиите, които претендираха преди изборите, че ще повишат пенсиите, доходите, ще се борят с корупцията и ще сменят съдебната система. Всичко това го забавиха заради своите тяснопартийни интереси", каза още Георги Свиленски.